Παρασκευή,

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
(για ενημερωτικά μηνύματα)
καταχωρήστε τον πιο πάνω κωδικό:

Σεβόμαστε τη μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων σας! Τα στοιχεία επαφής θα χρησιμοποιηθούν για λόγους αποστολής αυτού του μηνύματος μόνο, δεν θα αποθηκευτούν αλλά ούτε και θα μοιραστούν σε τρίτους.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ημερομηνία: 2014-02-11   

20 χρόνια δράσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Δυσλεξίας

Φέτος ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για τη Δυσλεξία κλείνει 20 χρόνια ζωής, δράσης και αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με Δυσλεξία.

Η αρχή της νέας χρονιάς βρήκε τον Σύνδεσμο και φέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Αναφέρουμε συνοπτικά τη δράση μας παρακάτω:

α) Συνάντηση με τη διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Ολυμπία Στυλιανού, για να συμφωνήσουμε στη διατύπωση της Τροποποίησης της Νομοθεσίας Περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (113/99). Ο Σύνδεσμός μας ήταν ο μόνος που διαφωνούσε με την τροποποίηση που προτεινόταν από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς κατά τη γνώμη μας οδηγούσε στην κατάργηση της πρωτοβάθμιας Πολυθεματικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των περιπτώσεων. Στη συνάντηση, καταφέραμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των παιδιών με Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία/Δυσλεξία να εξετάζονται από πραγματική πολυθεματική επιτροπή, που θα περιέχει τουλάχιστον Εκπαιδευτικό ή Σχολικό Ψυχολόγο.

β) συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία σε 4 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, κατά το διήμερο επιμόρφωσης  που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στις 21 και 22 Ιανουαρίου. Οι επιμορφώσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στα σχολεία: Τεχνική Σχολή Λάρνακας, Γ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, Γυμνάσιο Έγκωμης στη Λευκωσία και Γυμνάσιο Αγ. Θεοδώρου στην Πάφο. Συνολικά παρακολούθησαν πάνω από 150 εκπαιδευτικοί.

γ) πραγματοποιήθηκε η 20ή ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, κατά την οποία έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας. Με την παρουσία του μας τίμησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κ. Γιάννης Γιαννάκης.

δ) πραγματοποιήσαμε ενημέρωση των καθηγητών στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας για τη δυσλεξία.

Πολλές εκδηλώσεις προετοιμάζονται και για την υπόλοιπη χρονιά. Σε αυτή τη διαδρομή σας θέλουμε κοντά μας!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Σύνδεσμό μας στο 22319411!

Παιδίατρος Portal
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ
γονείς, εκπαίδευτικοί & άλλοι ενδιαφερόμενοι
Τι ΔΕΝ είναι δυσλεξία
ΟΡΑΜΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ
Μια κοινωνία, όπου τα άτομα με Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία/Δυσλεξία αναπτύσσουν τις ικανότητες τους και βιώνουν ένα ευτυχισμένο παρόν και ευοίωνο μέλλον.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...
...στους δασκάλους και στους γονείς των μαθητών με δυσλεξία και σε όσους είναι ανάγκη να βελτιώσουν την ενσυναίσθησή τους για τους δυσλεκτικούς μαθητές.